Франківці виступають проти забудови на Січових Стрільців


В Івано-Франківську жителі вулиці Січових Стрільців, 76в виступають проти забудови біля свого будинку.

 

Як розповідає франківка Зоряна Івасишин, невідомі забудовники облаштували великий котлован біля заїзду до їхнього 200 квартирного будинку, пише Побудовано з посиланням на Галицький кореспондент.

 

Котлован, за словами жінки, відповідно не обгороджений,  будівельного паспорта та містобудівних умов у забудовників також немає.

 

“Вони дали нам якийсь папірець і сказали, що у них  декларація на початок робіт від 2012 року. Але вона стосується адреси Січових Стрільців, 78, а котлован вирили на Січових Стрільців, 78е. Цю землю в 2014 році міськрада надала в оренду Надії Мельниковій. Договір оренди закінчився в серпні цього року. Ця земля – властість громади Івано-Франківська”, – каже Зоряна.

 

Жінка пояснює, забудовники запевняють – у них всі документи в порядку, проте ніякі реєстри це не підтверджують. За словами Івасишин, планують збувати на цьому місці великий офісний центр.

 

Жителі Січових Стрільців, щоб розібратися в ситуації, звернулись до Державної архітектурної-будівельної інспекції України, міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа та до управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності.

 

“Вони нам дорогу до будинку загороджують – ні проїхати, ні пройти. У нас вуличка дуже вузька, а там ще й котлован виритий. Коли вони збудують свою будівлю, там машини будуть паркуватися. Не зможуть проїхати навіть легкові машини, не говорячи вже й про пожежні”, – наголошує Івасишин.

 

Голова ОСББ “Євродім -ІФ” Олександр Якубовський додає, що все почалось десь місяць тому. Проте активні роботи ведуться останні два тижні. Чоловік каже, що надалі вони будуть з’ясовувати, чому почались роботи, чи є проєкт тощо. Далі люди будуть думати, що робити: чи звертатися до суду і вимагати зупинення будівництва, або робити це через ДАБІ.

 

“А якщо це не допоможе, то фізично блокувати забудову”, – наголошує Якубовський.