Франківці просять забудовника "прибрати за собою" після прокладання комунікацій

Франківці просять забудовника, що зводить багатоквартирний житловий будинок на вулиці Трачів, привести до ладу навколишню територію. Мовляв, після прокладання від будинку до підстанції електричних кабелів, робітники залишили по собі розбитий тротуар, а сама територія перетворилась у болото.

Єва Раєвська у своєму пості у мережі Фейсбук пише, що з цього приводу були звернення і до забудовника. На що той відповів, що це не його справа. Тепер жінка звертається до муніципальної варти.

 

«Насвинячили і залишили... По вул. Трачів 4, дві пані: Дякун М.Б. і Гоголь А.О. замовили будівництво жилого будинку із закладами громадського призначення. Будова вже на стадії завершення. І тут настала черга прокласти кабель від будинку до підстанції. Канаву викопали, кабель проклали, а ось привести до належного порядку розритий тротуар і поруч нього і не збираються. Розбили навіть велику тротуарну плиту і згребли її в сторону під паркан, присипали землею. А люди ходять по розбитому тротару, точніше по болоті... На просьбу навести порядок, пан Дякун відповів, що то не його справа. Тому звертаємося ще раз до власників будови - відновити і привести в належний порядок тротуар і навколо нього розриту ними землю. Звертаємося до муніципальної варти: нагадайте горе-забудовникам, що за собою треба прибрати і привести все до належного порядку», - йдеться у повідомленні.

 

Територія по вулиці Трачів

Світлина від Єви Раєвської.

 

Світлина від Єви Раєвської.

 

Світлина від Єви Раєвської.

 

Світлина від Єви Раєвської.

 

Побудовано в Франківську  вирішило відреагувати на повідомлення і перевірити законність забудову по вулиці Трачів, 4. Як вияснилося, там зводиться багатоквартирний житловий будинок з закладами громадського призначення.

 

Земельна ділянка, на якій здійснюється будівництво, перебуває у приватній власності Дякун Мирослави Богданівни та Гоголь Анастасії Олександрівни, що також являються замовниками будівництва. Про це свідчать дані Єдиної кадастрової карти. Площа ділянки складає 0,039 га. Її цільове призначення - будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, що не заперечує меті будівництва.

 

Ділянка на кадастровій карті 

Щодо дозвільних документа на забудову, то у жовтні 2015 року департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини видав містобудівні умови та обмеження на будівництво по вулиці Трачів, 4 багатоквартирного житлового будинку. А у грудні того ж року замовник отримав від ДАБІ декларацію про початок виконання будівельних робіт. Так що будівництво є цілком законним.

 

Містобудівні умови та обмеження  

 

 

Декларація про початок виконання будівельних робіт 

 

 

 

Фірмою підрядником виступає ТОВ "Експерт-реставрація", яка отримала реєстрацію у 2015 році. За даними аналітичної платформи «YouControl», її основний вид діяльності - організація будівництва будівель. Керівником фірми зазначений Гоголь Ігор Дмитрович. Розмір статутного капіталу складає 100 000 гривень.