Франківська міськрада дасть гроші, землю і недобудови на потреби молодіжного житлового будівництва

На розгляд сесії Івано-Франківської міської ради винесена Програма розвитку молодіжного житлового будівництва на 2018-2022 роки. В ній задекларовано наміри протягом 4 років виділити 12 мільйонів 750 тисяч гривень з міського бюджету і збудувати до 2022 року понад 1 тисячу метрів квадратних житла.

Окрім фінансової допомоги, Івано-Франківський міськвиконком вивчатиме можливість передачі земельних ділянок для будівництва житла та незавершених будівництвом обєктів і гуртожитів у розпорядження Івано-Франківському регіональному управлінню ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

 

Серед заходів на виконання Програми розвитку молодіжного житлового будівництва в м. Івано-Франківську на 2018–2022 роки:

1. Відводити Івано-Франківському регіональному управлінню ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» відповідні земельні ділянки, необхідні для виконання цієї Програми.

2. Вивчити можливість передачі з метою реконструкції під житло Івано-Франківському регіональному управлінню ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» незавершених будівництвом об’єктів та гуртожитків тощо, підготувати та передати на розгляд відповідним органам пропозиції та проекти рішень з цього питання.

3. Надання пільгових довготермінових кредитів та часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків на будівництво (реконструкцію) і придбання житла молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам 2018-2022 Івано-Франківське регіональне управління ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

 

В місті станом на 1 січня 2018 року на квартирному обліку перебуває 157 молодих сімей. У період з 2013 по 2017 роки відповідно до Програми розвитку молодіжного житлового будівництва в м. Івано-Франківську за рахунок міського бюджетів передбачалося виділити кошти для надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам у розмірі 1,9 мільйона гривень. Фактично на житлові потреби спрямовано 1,26 мільйона, за рахунок яких придбано загалом 143 м2 житла.