Франківська міська рада профінансує будівництво притулку для тварин

Івано-Франківськ підписав угоду про співпрацю з благодійною організацією "Дім Сірка".

Існувала проблема - правильне утримання безпритульних тварин. З одного боку люди скаржились на сусідство з притулком, адже це і справді приносило певні незручності. З іншого - завдання свідомої громади подбати про "братів наших менших", інформує прес-служба МВК.

 

Питанням номер один була територія під заклад для тварин, який би нікому не заважав. Тому місто домовилось з обласною владою і зараз починають облаштовувати новий притулок спільно з "Домом Сірка" та благодійниками.

 
 
Землю площею 40 ар виділили на території Івано-Франківського лісгоспу. До найближчого населеного пункту, села Рибне, - 3,5 км. Отож, притулок зможе працювати без шкоди для людей.
 
 
"Міська влада профінансує будівельні роботи приміщень (стерилізаційна, пункт спостереження, кухня, вольєри) та загорожу території. Ці кошти заклали до програми розвитку КП "Полігон-ТПВ". Поводження з безпритульними тваринами - це один з напрямків його діяльності. Утримання притулку візьме на себе благодійна організація та окремі спонсори. Думаю, цей проект буде гарним прикладом того, як влада спільно з громадськістю може досягнути амбітних цілей", - прокоментував міський голова Руслан Марцінків.