Франківськ і Львів обговорили використання місцевих промзон

Останнім часом у Львові та Івано-Франківську відбувається велика кількість прогресивних проектів та програм, що спрямовані на розвиток цих міст.

Обидва міста розглядають ревіталізацію промзон як можливість створення креативних, інноваційних центрів розвитку. Тому команди платформи “Тепле Місто”, ГО “Інша Освіта”, Garage Gang, CANactions та SRI International зустрілися у Львові з активним осередком міста.

Денна частина візиту була присвячена окремим зустрічам із представниками місцевих передових галузей ІТ, медицини, освіти, підприємництва.вечері відбувся спільний форум з прогресивними представниками львівської спільноти, який став новою відправною точкою у кооперації між Львовом та Івано-Франківськом.

Серед учасників форуму були Betaplace, PPV Knowledge Network, Український Католицький Університет, Інститут біології клітин, Інститут міста, Львівська міська рада, ІТ-кластер, LITS, Фабрика Повидла, Центр міської історії Центрально-Східної Європи, соціологічна агенція “ФАМА”, Національний університет “Львівська політехніка”, UNISEF.

Одним із питань, які були презентовані - це проект “Промприлад”, що несе в собі створення новітньої екосистеми у структурі міста на перетині трьох векторів - освіти, мистецтва та нових економік, та є комплексним. Він на різних рівнях охоплює місто, західноукраїнський регіон та країну. Це передбачає новий ступінь комунікації та співробітництва між сусідніми містами на підґрунті інновацій та економічного розвитку, таким чином синергетично підсилюючи амбітний проект.​

Під час свого візиту SRI, як представник третьої сторони, оцінив потенціал міст і вважають їх вагомими рушіями до розробки амбітних проектів.

Тепле місто