Фасад центрального корпусу медуніверситету обладнають підсвідкою до кінця вересня

Минулого року в Івано-Франківську стартувала муніципальна програма освітлення пам'яток архітектури. Цьогоріч мерія планує підсвітити одну із найкрасивіших будівель міста – центральний корпус медичного університету.

Нагадаємо, в 2016 році, працівники КП «Івано-Франківськміськсвітло» обладнали підсідкою фасади шістьох будівель та пам'яток архітектури.

 

Це, зокрема, фасад будинку Обласної бібліотеки для дітей, що знаходиться на Площі Міцкевича, відреставровані будинки №7,9 на вулиці Мазепи, будинок Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою, а також будівлю колишнього готелю «Київ», що розміщені на вулиці Незалежності. Останніми підсвітили художній музей на майдані Шептицького та стіну у Фортечному провулку.

 

Ще одним важливим об’єктом для міста є будівля по вулиці Галицькій,2 де розміщується центральний корпус Івано-Франківського національного медичного університету. Проект підсвідки оприлюднив у мережі міський голова Руслан Марцінків.

 

«Гарно виглядає? Освітлення національного медичного університету в планах на кінець вересня», - йдеться у повідомлення.

 

Світлина від Руслан Марцінків.

 

Світлина від Руслан Марцінків.

 

Додамо, що будівля на вулиці Галицькій була зведена у 1894 році і нині відноситься до пам’ятки архітектури місцевого значення. Архітектором кам’яниці був Ернест Баудіш.

 

Раніше там знаходилась Станіславівська дирекція залізниць. В 1914 році сюди перейшов магістрат, а згодом у будинку розмістилось управління Станиславівського воєводства. Після створення медичного університету будинок віддали під його центральний корпус.