Дамбу в Угорниках екстрено укріплюють


Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків разом з відповідальними працівниками Управління капітального будівництва та сільською головою Угорників Любов’ю Атаманчук відвідали угорницьку дамбу. Ухвалили рішення негайно укріпити дамбу, щоб завадити прориву на пошкодженій ділянці. А капітальний ремонт споруди планують провести до кінця літа.

 

Оскільки у випадку прориву може затопитися частина села, завдання номер один – забезпечити стійкість водозахисної дамби, говорить начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківської міської ради Ігор Влізло.

 

«Торік зробили превентивні заходи, завезли близько 800 тон великогабаритного каміння, і воно свою роль зіграло. Але через надзвичайно сильні опади в деяких місцях дамба продовжує руйнуватися. Тому до наступного тижня завеземо ще 800-900 тон каміння, щоб якомога швидше стримати стихію», – говорить надзвичайник.

 

Сільська голова Угорників Любов Атаманчук каже, що проблема з дамбою постає після кожних паводків або великих опадів, як-от в ці дні.

 

«Дамба в одному місці зруйнована і це становить велику загрозу для мешканців нашого села. Боїмося, щоб вода не підтопила помешкання в селі. Звернулися до міського голови за допомогою на укріплення і ремонт цієї дамби. Знаю, що міська влада серйозно ставиться до проблеми, і робота ведеться», – наголошує сільська голова.

 

Своєю чергою директор КП «Благоустрій» Михайло Яцків каже, що всі можливості зі швидкого відновлення пошкодженої конструкції розгляне спеціальна комісія, яку екстрено скликали комунальники.

 

«Угорницька дамба – одне з найбільш проблемних місць на території Івано-Франківська. Село звертається щоб ми зробили дамбу, думаю, що цього року спільними зусиллями ми зробимо капітальний ремонт за екологічні кошти. Найближчим часом завеземо великогабаритні камені для негайного укріплення дамби, про це вже домовилися. А також вже виготовлена проектно-кошторисна документація на укріплення і Управління капітального будівництва оголошує тендер. Дуже важливо зробити все від нас залежне, щоб мешканці були в безпеці», – прокоментував ситуацію Руслан Марцінків.