Чотири категоричних «ні» при переплануванні квартири

Напередодні нового року уряд спростив Правила користування приміщеннями житлових будинків і гуртожитків, тим самим скасувавши дозволи на перепланування житла. Однак, перепланування квартири будь-якої площі - справа відповідальна і готуватися до цього слід ґрунтовно.

Варто пам'ятати, що кардинально міняти конструкції, перебудовувати стіни і руйнувати перегородки не можна. Domik.ua розповідає, що саме категорично не рекомендується переробляти в квартирі.

 

1. Розширення санвузлів в житлову зону

Поверхи більшості багатоквартирних будинків спроектовані за типовим методом, тому під санвузлом верхнього поверху знаходиться санвузол в квартирі знизу. У зв'язку з цим, заборонено розширювати санвузол або переносити його так, щоб під ним перебувала кухня або спальня сусідів знизу, щоб уникнути затоплення житлових зон.

 

2. Знос вентиляційних коробів

Нехтувати санітарними нормами і комфортом в кухні, ліквідовуючи вентиляційні короби, не можна. Чимало людей при переплануванні квартири закладають вентиляційні короби, щоб повісити на це місце кухонний гарнітур. Але від цього варто відмовитися, щоб не погіршувати житлові умови сусідів знизу і зверху.

 

3. Облаштування кімнати без вікна

Іноді велику кімнату з одним вікном намагаються переробити в дві маленькі. У такому випадку одна кімната залишиться без вікна і, як наслідок, без природного освітлення. Варто пам'ятати, що житловому приміщенню необхідне денне світло. Оптимальний варіант - розділити кімнату за допомогою меблів або перегородок.

 

4. Поєднання балкона і кімнати 

Для суміщення балкона із кімнатою часто зносяться підвіконні блоки, що складаються з бетону і є несучою конструкцією. Під час суміщення балкону з кімнатою можна зносити тільки вікно. Переносити опалювальні комунікації на балкон заборонено, оскільки тепла на все житлове приміщення і так не вистачить, а основні кімнати квартири залишаться холодними.