Чому дорожчають квартири в Івано-Франківську та які купують найчастіше


Ні для кого не є секретом, що нерухомість в Івано-Франківську постійно дорожчає. Так, лише цьогоріч ціни на квартири зросли в середньому на 10 – 15% у порівнянні з торішніми.

 

Чому так? В цьому намагалися розібратись фахівці аналітичного центру blago developer.

 

Основним чинником, який впливає на вартість нерухомості в новобудовах є вартість будівельних матеріалів. А вони, своєю чергою, постійно дорожчають.

 

Зокрема, постійно зростає вартість арматури, яка є основним будівельним матеріалом і яку в Україні виробляють всього два заводи, дорожчає бетон, і особливо – вентильовані фасади, які складаються переважно з імпортних матеріалів, а тому їх ціна є дуже чутливою до коливання курсу іноземних валют та міжнародної обстановки. При цьому чим якісніші, безпечніші матеріали, то вища їх ціна і тим швидше вони дорожчають.

 

В сучасних реаліях люди стали дуже перебірливими при виборі житла. Карантин через COVID-19 та інші кризи навчили їх цінувати дві речі: особисту безпеку та комфорт. Концепція «мій дім – моя фортеця» з кожним роком стає все більш матеріалізованою.

 

Сьогодні безпека – це і якісні, екологічно чисті будівельні матеріали, і надійні двері, і сучасні охоронні системи, і безпечне навколишнє середовище. Тому все більше людей вже не вдовольняються старими «хрущовками», багато з яких давно вже наблизились до свого півстолітнього ювілею та пережили той ресурс, що їм було відведено в епоху їх масового будівництва.

 

Сьогодні люди готові платити за якісне житло, а тому найчастіше купують квартири у сучасних житлових комплексах. Там, де просторі, затишні енергоефективні квартири. Там, де на подвір’ї облаштовано сучасні безпечні ігрові та спортивні майданчики, де є паркінги, де чисті освітлені під’їзди з охайними приміщеннями для інвентарю та дитячих колясок, надійними безпечними ліфтами та міцними дверима.

 

Там, де у дворах – красиве озеленення, доглянуті газони та квітники. Де вся необхідна для життя інфраструктура – торгівельна (магазини, заклади громадського харчування), навчальна (школи та дитячі садочки), розважальна (клуби, спортивні зали) зосереджена на території житлового комплексу або в зоні пішої доступності.

 

Також сьогодні в тренді – затишний двір з ландшафтним дизайном, квартири з терасами і відкритими красивими балконами. До речі, такі помешкання пропонує сьогодні компанія blago developer.

 

Попит на квартири в новобудовах постійно зростає. А попит в умовах ринку – це ще один чинник, який суттєво впливає на вартість житла. Саме тому, якщо ви вирішили придбати житло у новобудові, саме час зробити це зараз, бо ж завтра це обійдеться значно дорожче.

 

Якісні, сучасні, комфортабельні квартири в сучасних житлових комплексах у різних частинах Івано-Франківська пропонує компанія blago developer, зокрема, в ЖК Family Plaza, Містечку Соборне, ЖК Comfort Park, Chocolate, Main House, Авторський, Manhattan, Паркова Алея та елітних комплексах Parus, Royal Hall. Крім того, затишні комфортні котеджі у котеджному містечку Franko River Club.