Частину землі стадіону "Рух" міська влада хоче віддати приватному підприємцю

Центральний стадіон «Рух» займає ділянку площею у понад 11 га, по вулиці Чорновола, 128. Приміщення самого спорткомплексу місцева влада успішно здає в оренду під офіси та кафе. Тепер черга дійшла і до землі.

Днями виконавчий комітет надав дозвіл підприємцю Каменяру В’ячеславу Анатолійовичу на складання технічної документації  із  землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки в натурі (на місцевості), площею 0,12 га, по вулиці В. Чорновола, 128.

 

Справа в тому, що підприємець просить надати йому частину території, яка перебуває у постійному користування міського центрального стадіону «РУХ». Площа землі самого ж спорткомплексу складає 11,016 га. Згідно даних кадастрової карти, її цільове призначення - для будівництва та обслуговування об'єктів фізичної культури і спорту. Закон відносить цю територію до категорії земель рекреаційного призначення. 

 

 

Як йдеться у проекті рішення, ділянка виділяється для влаштування спортивно-оздоровчої та рекреаційної дитячої зони відпочинку. Також на неї поширюється право земельного сервітуту. Минулого тижня питання підтримав виконавчий комітет та згодом його винесуть на розгляд сесії міської ради.  

 

За даними Єдиного реєстру фізичних осіб-підприємців, свою діяльність В’ячеслав Каменяр розпочав зовсім недавно, у грудні 2016 року. А вже через місяць звернувся до місцевої влади з проханням виділити землю.

 

Серед видів діяльності підприємця числиться прокат товарів для спорту та відпочинку; організація відпочинку та розваг; діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування; роздрібна торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами; надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Основний вид діяльності – функціювання атракціонів і тематичних парків.