Бюджет Франківська недоотримав 1,5 мільйона гривень через недобросовісних орендарів землі

Виконавчий комітет міської ради розглянув акти про визначення збитків через недобросовісних орендарів землі на загальну суму понад 1,5 мільйона гривень. Цими боржниками є ПАТ «Укрнафта», приватне підприємство «Науково-технічна фірма «Білекс» та приватний підприємець Олексин Володимир Іванович.
Команда «Побудовано в Івано-Франківську» з'ясувала деталі збиткової оренди комунальної землі.
 
ПАТ «Укрнафта» (керівник з 2010 року Ватуляк Наталія Богданівна) у 2009 році взяла в оренду в міської ради земельну ділянку 0,4037 га за адресою вул. Євгена Коновальця, 320. Цю землю орендар використовує для автозаправної станції. 
 
Оренда земельної ділянки закінчилася ще у грудні 2012 року. В управлінні земельних відносин відсутня інформація про поновлення договору. Сума неодержаного територіальною громадою м. Івано-Франківська доходу складає 382 315, 02 грн.
 
Земельна ділянка на вул. Джохара Дудаєва 31а, площею 1,5514 га перебувала у користуванні ДП «Промавтоматика». ПП «Науково-технічна фірма «Білекс» (засновник Білецький Михайло Семенович) є власником адміністративно-виробничих будівель і споруд, які знаходяться на даній земельній ділянці. Право власності чи оренди на земельну ділянку не зареєстроване. Сума заборгованості складає 1 002 402, 30 грн.
 
Земельна ділянка на вул. Ребета, 2а площею 1,1447 га перебуває в користуванні з 2011 року в приватного підприємця Олексина Володимира Івановича. Термін дії договору закінчився у 2014 році. В управлінні земельних відносин відсутня інформація про поновлення оренди. На земельній ділянці знаходиться цех по виробництву залізобетонних виробів. Сума збитків складає 269 316, 51 грн.
 
Міськвиконком надав неплатникам місяць часу, щоб погасити борги. У разі невиконання орендарями зообов’язання міська влада подаватиме до суду.