Франківська міська рада готова поборотися за борги та землю локомотиворемонтного заводу

Завод був заснований ще півстоліття тому. У його розпорядженні виробничі приміщення та чимало устаткування, а також земельна ділянка площею майже у 10 га. Відтак початкова ціна лоту становить 33,92 млн грн.

Буквально днями Кабмін затвердив умови продажу державного пакета акцій ПАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" в розмірі 99,5% статутного капіталу. Офіційного оголошення про продаж майна ще не було. Натомість, міський голова Руслан Марцінків вже заявив, що міська рада повинна взяти участь у торгах і викупити завод.

 

Та хто б не став новим власником підприємства, є цілий ряд умов затверджених урядом. Зокрема, після продажу новий власник заводу повинен зберегти вид діяльності, вчасно сплачувати податки та збори, оновити основні засоби та провести модернізацію виробництва.

 

Така програма повинна бути затверджена не пізніше шести місяців з дати списання пакета акцій з рахунку Фонду держмайна України. Покупець також зобов'язаний оновлювати інформаційно-програмне забезпечення ПАТ, освоювати нові види продукції, а також протягом п'яти років забезпечити зростання обсягів реалізації.

 

Конкурс пройде за принципом аукціону. Початкова ціна лоту - 33,92 млн грн. При цьому номінальна вартість заводу становить 19,46 млн грн.

 

Та разом із майном, покупець отримає і борги заводу. Так, станом на початок 2017 року кредиторська заборгованість ПАТ становила 21,1 млн грн, в тому числі перед бюджетом - 2,31 млн грн, по виплаті заробітної плати - 1,15 млн грн. Дебіторська заборгованість перевищує 20 млн грн, в тому числі 18,9 млн грн - заборгованість за продукцію і послуги.

  

Довідково: ПАТ "Івано-Франківський ЛРЗ" заснований в 1866 році. Основна спеціалізація - ремонт колісних пар і формування нових, а також виготовлення автомотрис. Завод має в своєму розпорядженні земельну ділянку площею 9,69 га.