Будівництво дитячого садка у Крихівцях призупинено, міська влада звинувачує підрядника

Через недобросовісного підрядника у селі Крихівці Івано-Франківської міської ради фактично призупинилось будівництво нового дитсадка. Про це повідомив перший заступник начальника міського управління капітального будівництва Володимир Ковальчук.

За його словами, розмови з підрядником ні до чого не призводять і навіть перспектива  позову до суду на нього не впливає, пише газета Західний кур'єр.

 

З огляду на такий стан справ, заступник міського голови Олексій Кайда запропонував розірвати з підрядником договір та порекомендував скласти так званий «чорний список» підрядників, яких не допускати до участі у тендерах на виконання робіт.



«Скласти чорний список підрядників, які псують роботу, невчасно її виконують, і в умовах тендерів передбачити, що до участі у них їх не допускати. Гроші є, ми вчасно їх фінансуємо, а вони не виконують свою роботу», – сказав О. Кайда.

 


«Ми вже пробували так робити, але нам прийшли листи з антимонопольного та інших контролюючих органів, що ми обмежуємо розвиток бізнесу», – відповів В. Ковальчук.

 

 

«Ми не обмежуємо, ми стимулюємо розвиток бізнесу і контролюємо раціональне використання коштів», – наголосив О. Кайда.


Однак проблеми не лише з будівництвом дитсадка у Крихівцях. За словами В. Ковальчука, є ще чотири проблемні об’єкти. Зокрема, через відсутність учасників уже двічі не відбувся тендер на ремонт корпусу школи №7, де необхідно укріплювати фундамент.
Загалом же цьогоріч будівельні роботи проводяться на п’яти об’єктах освітньої сфери. На завершенні добудова спортивно-актової зали школи №16 на вул. Вовчинецькій. Там залишилось настелити підлогу і завершити опоряджувальні роботи, а відкриття запланували приурочити до Дня вчителя.

 

Практично готовий до відкриття дитсадок на 115 місць в Угорниках, для роботи у якому наразі шукають вихователів. У жовтні, на свято Покрови, відкриють дитсадок на 95 місць у Микитинцях. Триває реконструкція колишнього дитсадка Львівської залізниці на вул. Хоткевича, який зможуть відвідувати 130 дошкільнят. Щоправда, за словами В. Ковальчука, його відкриють не раніше 2019 року, бо ще необхідно прокласти нові мережі водопостачання і водовідведення та збудувати котельню.

 

До вересня завершиться проектування будівництва другої черги школи №6 в мікрорайоні Опришівці, після чого проект направлять на експертизу. Нагадаємо, що у новому приміщенні міська влада планує відкрити дитсадок і таким чином перетворити школу №6 на навчально-виховний комплекс.

 

До слова, підрядні роботи з будівництва дитячого садка у приміському селі Крихівці здійснює ТОВ «Трейдзахідбуд». За даними аналітичної системи Youcontrol фірма існує понад 9 років та займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Керівником і засновником фірми зазначений Ігор Демянів. Також на рахунку фірми три відкритті виконавчі провадження та податковий борг на суму 73 тис грн.

 

 Скрін з Youcontrol