Академія внутрішніх справ хоче побудувати житло на землях освіти


Національна академія внутрішніх справ звернулась до Івано-Франківської ОДА з приводу надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,8374 га, яка розташована за адресою: вул. Національної Гвардії, 3, Івано-Франківськ, з метою зміни її цільового призначення із земель громадської забудови на землі житлової забудови.

 

Заявником повідомлено, що зміна цільового призначення земельної ділянки пов’язана зі здійсненням реконструкції об’єктів нерухомого майна, розміщених на ній, в житлові будинки задля забезпечення житлом учасників освітнього процесу викладачів Прикарпатського факультету НАВС, які перебувають на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов, пише Галичина.

 

Будівлі на вказаній ділянці належать Міністерству внутрішніх справ, а право оперативного управління - Прикарпатському юридичному інституту Київського національного університету внутрішніх справ України.

 

Однак, у поданих заявником матеріалах відсутня інформація щодо позиції Міністерства внутрішніх справ України, як органу уповноваженого здійснювати управління майном, з приводу реконструкції будівель та споруд, які розташовані адресою: вул. Національної Гвардії, 3, м. Івано-Франківську, у житлові будинки.

 

З відповіді ОДА випливає, що службове житло для викладачів закладів освіти дозволяється розміщувати на земельних ділянках закладів освіти. За умови, якщо на ділянках закладу освіти передбачаються функціональні зони, в тому числі, житлова.

 

ОДА відмовила у задоволенні клопотання Національної академії внутрішніх справ.