19 будинків, садочок та підземні паркінги: архітектура оприлюднила новий проект забудови території по вулиці Макогона

Департамент містобудування архітектури та культурної спадщини виніс на громадські обговорення детальний план території (уточнення положень діючого генерального плану) для багатоквартирної житлової забудови та будівництва дитячого садочка в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислової.

Згідно технічний показників, під забудову відведено 3,8771 га землі. Площа забудови складає 14517,5 м кв, площа забудови підземного паркінгу –  13750 м кв, площа дитячих майданчиків – 1339 м кв.

 

Розробником проекту виступило комунальне виробниче підприємство «Архітектурно-планувальне бюро-ІФ».

 

Оприлюднений детальний план території передбачає будівництво 19-тижитлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення, різної поверховості. Зокрема, висота найвищих будівель сягатиме 11-ти поверхів, менші матимуть 6-7 поверхів. Загальна кількість квартир – 680. Новий житловий комплекс розрахований вмістити 1870 мешканців.  

 

Також у проекті закладено будівництво двоповерхового дитячого садочка площею 1165,5 м кв, адміністративно-виробничого корпусу, торгового комплексу та двох підземних паркінгів (загальна площа – 13 750 м кв).

 

Ознайомитись з матеріалами проекту містобудівної документації можна з 13 вересня по 25 вересня у приміщенні департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини, за адресою: вулиця Незалежності, 9, 5 поверх, кабінет № 504 та на офіційному веб-сайті департаменту - dma.if.ua

 

 ДПТ для багатоквартирної житлової забудови та будівництва дитячого садочка в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислової

 

 

 

Нагадаємо, громадські обговорення проекту ДПТ для багатоквартирної житлової забудови та будівництва дитячого садочка в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислової оголошуються вже вдруге.

 

Спершу процедура врахування пропозицій громадськості вказаного проекту ДПТ була оголошена 13 липня. Громадські слухання з цього приводу мали відбутись 8 серпня, а 11 серпня, питання було б розглянуте на засіданні містобудівної ради. Останній кроком мала стати чергова сесія міської ради, запланована на 30 серпня, куди виносилось питання про затвердження проекту ДПТ в межах вулиць Крайківського - Макогона – Промислова.

 

Близько місяці тому департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини оголосив, що в оприлюдненому проекті містобудівної документації виявили помилки. Мовляв, про механічні помилки допущені в підрахунку техніко-економічних показників проекту повідомив сам розробників - «Архітектурно-планувальне бюро ІФ». Після цього департамент процедуру громадських слухань припинив.

 

Додомо, що новий проект ДПТ суттєво відрізняється від попереднього. Зокрема, в скасованому проекті вказано 11 житлових будинків з приміщеннями громадського призначення, поверховістю у 8, 9 і 10 поверхів. Забудова була розрахована на 1925 людей, а також  передбачала будівництво двох підземних паркінгів загальною площею 13 840 м кв та двоповерхового дитячого садка площею 615 м кв.

 

Скасований ДПТ забудови в межах вулиць Крайківського - Макогона – Промислова