Знайомимось з історичними будівлями Івано-Франківська. Міжнародний аеропорт «Івано-Франківськ»

Історія повітряних перевезень на Прикарпатті починаєтся 1959 року коли відбувся перший пасажирський рейс за маршрутом "Станіслав-Москва".

Через три роки, у 1962, в місті з'явився перший аєровокзал, а 1992 року аеропорт "Івано-Франківськ" отримує статус міжнародного.

1962 — На південній околиці міста, в селі Опришівці збудоване нове приміщення аеропорту, яке повністю перебудоване в 1990 р.

1990 25 грудня — введена в дію штучна злітно-посадкова смуга аеропорту, що дало можливість приймати літаки першого класу.

22 травня 1993 року — в Івано-Франківському аеропорту вперше приземлився пасажирський літак «Боїнг-737», відкрито першу міжнародну авіалінію Івано-Франківськ—Манчестер (Великобританія).

У 2002 році аеропорт був переданий у комунальну власність, і його спочатку орендувало ПП «Явсон», а з 2005-го — ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття», договір з яким закінчився 2013 року.

У березні 2010 ТзОВ «Скорзонера» виграла право на концесію аеропорту терміном на 30 років у ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття».

До 2011 «Скорзонера» планувало в рамках розвитку «Буковеля» збільшити число туристів, які прибували б через летовище до Буковеля — до 10-12 тис. пас./рік.

Аеропорт має дві злітно-посадочні смуги (на даний момент використовується одна, 2600х45 м.) покриття котрих дозволяє приймати середньомагістральні авіалайнери BOEING 737, A 320, MD 82, вантажні ІЛ 76 та гвинтокрили усіх типів.

В приміщені аеровокзалу розташовані два міжнародні сектори для обслуговування пасажирів та бізнес-зал для VIP клієнтів. Невеличке кафе в холі першого поверху запропонує каву або чай за бажанням, безалкогольні напої та легкі закуски.

Поблизу аеропорту знаходятсья декілька магазинів, готелі, ресторан, кафе та перукарня.

Аеропорт надає приміщення для проведення семінарів, ділових зустрічей та бізнес-конференцій. Крім того в наявності безкоштовний охороняємий паркінг для пасажирів що відлучаються з міста на короткий термін.

В аеропорт літав «Аеросвіт», літають «ДніпроАвіа», «Міжнародні авіалінії України», «Роза Вітрів», «UT Air».

Адреса - м.Івано-Франківськ, вул.Є.Коновальця, 264а.

http://www.avsim.su/file_images/44/img40939_1.jpg