За перше півріччя 2017 року обсяги будівництва зросли майже на чверть

За підсумками січня-червня 2017 року підприємства України виконали будівельні роботи на суму 36 млрд грн, індекс будівельної продукції по відношенню до аналогічного періоду 2016 року склав 124,6%.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, передає УНН.

 

"Цей рік продовжує показувати, що галузь стабільно розвивається. За підсумками першого півріччя підприємства вже виконали будівельні роботи на суму 36 млрд грн. Об’єми будівництва за січень-червень 2017 року зросли майже на чверть у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Крім цього, по відношенню до попереднього місяця також спостерігається зростання – більш ніж на 13%. Впевнений, за результатами року падіння цього показника, як мінімум, не буде", - сказав він.

 

За підсумками півроку житлове будівництво зросло на 16,5%, нежитлове – на 27,3%.

 

Нагадаємо, на думку експертів, саме розвиток будівельної галузі — шлях виходу з економічної кризи, адже кожна інвестована у будівництво гривня приносить державі у п’ять разів більше. В Україні, після деякого спаду, сфера будівництва пожвавилась та продовжує розвиватися доволі активними темпами.