Мінрегіон спростить доступ молоді до купівлі житла

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства ініціює модернізацію державних житлових програм.

Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону, пише Економічна правда. 

 

Зокрема, пропонується дозволити громадянам самостійно обирати об'єкт будівництва для придбання житла за державними програмами "Доступне житло" і "Молодіжне кредитування".

 

"Сьогодні відбір об'єктів, що беруть участь в цих програмах, проводить комісія при Мінрегіоні, тобто, по суті така процедура позбавляє самих заявників самостійного вибору свого майбутнього житла. Ми пропонуємо, щоб громадяни самостійно визначали об'єкт будівництва", - сказав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

 

Згідно із запропонованими змінами, дохід громадянина для можливої ​​участі в програмі повинен становити не більше трикратного розміру середньомісячної заробітної плати в регіоні на одну людину, а не п'ятикратного розміру, як діє зараз.

 

Також пропонується, щоб державна підтримка надавалася виходячи з нормативу 21 кв. м. загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв. м. на сім'ю, а також дозволити купувати житло не тільки в споруджуваних, а й у вже зданих будинках.

 

Крім того, планується розширити коло учасників програм "Доступне житло" і "Молодіжне кредитування" за рахунок залучення держбанків.

 

У Мінрегіоні вважають, що це забезпечить прозорість їх реалізації і збільшення кредитних можливостей через додаткові іпотечні програми і кредитування малогабаритного житла.