Як змінились вимоги людей до забудовників при купівлі нової квартири


Сучасне будівництво відходить від стереотипів та колишніх стандартів, і однією з причин є вимоги клієнтів щодо нового помешкання. 

 

Детальніше про це розповів Аналітичний центр Blago developer.

 

Ще кілька десятиліть тому дефіцит житла змушував людей стояти у безкінечних чергах за новою квартирою. Однотипні хрущовки з типовими плануванням та без додаткових зручностей були єдиним варіантом для більшості мешканців Івано-Франківська, а тому вибір був фактично відсутній.

 

Зараз ринок нерухомості кардинально змінив вектор. Конкуренція досить висока, кожен забудовник намагається привабити клієнта грандіозним проектом. Та й сам інвестор став вимогливішим до якості проживання у новобудові.

 

Енергоефективність та шумоізоляція будівлі

 

Важливою умовою при виборі квартири є енергоефективність, тобто здатність будівлі підтримувати оптимальну температуру у приміщенні незалежно від погодних умов. Не менш важливою для комфортного проживання є шумоізоляція. Дані функції виконують стіни, вікна, покрівля, двері та вентиляція. 

 

Планування і можливість перепланування

 

В сучасному будівництві розрізняють кілька видів планування: відкрите, закрите, змішане (комбіноване), смарт. Якщо, наприклад, сім‘я з дітьми вибере планування з ізольованими кімнатами, то молодь чи холостяки надають перевагу відкритому простору чи смарт плануванню.

 

Архітектура

 

Індивідуальність понад усе. Кожен інвестор хоче бачити не лише якісне будівництво, але й естетику і стиль свого дому. Сірі споруди змінились яскравими фасадами, гармонійним поєднанням скла, бетону, металевих конструкцій у вигадливих дизайнерських рішеннях. Житлові комплекси міста стали більш упізнаваними.

 

Інфраструктура

 

З кожним роком населення міста збільшується. Тепер забудовникам потрібно враховувати виклики сьогодення та доповнювати список комфортних умов проживання наявністю освітніх, медичних закладів, торгово-розважальних центрів, фітнес-клубів  у кожному житловому комплексі. 

 

Благоустрій

 

Спортивні та дитячі майданчики на території ЖК тепер не елемент розкоші, а стандартна вимога клієнта. Щоб відновити життєву енергію не достатньо диванного режиму. Люди хочуть бачити за вікном зелені сквери, місця для прогулянок та активних ігор. 

 

Безпека

 

Сучасний інвестор хоче бути певним у тому, що його майно і життя знаходиться під охороною. Тому системи відеонагляду у дворах, обмежений доступ на територію є частиною сучасного будівництва. Крім цього у нових житлових комплексах активно впроваджується принцип «двір без авто», за яким парковки розташовують ззовні житлових комплексів.

 

Купити квартиру в Івано-Франківську можна у ЖК «Паркова Алея»«Comfort Park»«Містечко Соборне»«Main House»«Авторський»районі Manhattan, комплексі елітних апартаментів Parus від будівельної компанії Blago developer.