Як самостійно розрахувати тарифи на тепло і гарячу воду

Міністерство юстиції України розробило онлайн-калькулятор для вирахування справедливої ціни на опалення та гарячу воду.

Тепер громадяни можуть самостійно вирахувати ціну спожитого тепла та гарячої води за допомогою онлайн-калькулятора на сайті Міністерства юстиції.

 

Про це повідомив Міністр юстиції України Павло Петренко, інформує Урядовий портал. «Тепер громадяни зможуть самостійно вирахувати, скільки вони мають сплачувати за тепло та гарячу воду. На сайті Урядового порталу та Міністерства юстиції з’явився калькулятор розрахунку чесної платіжки, скориставшись яким, можна дізнатися, чи справедливою є вартість тепла та гарячої води у кожному з регіонів», – наголосив Павло Петренко.

 

Також він повідомив, що через непрозорість формування тарифів вартість опалення у різних областях України кардинально відрізняється. І це при тому, що вартість газу для всіх однакова. Наприклад, у Чернівцях вартість гігакалорії тепла становить – 1200 грн, тоді як у Чернігові та Рівному – перевищує 1700 грн.

 

Петренко зауважив, що за підрахунками в середньому вартість опалення й гарячої води має знизитися на 14%, а в окремих містах-рекордсменах тарифи на опалення впадуть на 40%. Онлайн-калькулятором можна скористатися за посиланням.

 

Джерело