Військова прокуратура хоче розробити ДПТ для будівництва багатоповерхівки у центрі Франківська

Військова прокуратура Західного регіону України має намір побудувати на ділянці по вулиці Чорновола багатоквартирний житловий будинок. Для цього їй вдалося отримати дозвіл на виділення землі та зміну її цільового призначення від облдержадміністрації. Тепер на черзі ДПТ.

Наприкінці минулого року, Івано-Франківська облдержадміністрація дозволила військовій прокуратурі розробити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,18 га по вулиці Чорновола,9, з метою подальшої передачі землі в постійне користування. Більше того, у розпорядженні йдеться ще й про зміну цільового призначення із земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони на землі житлової та громадської забудови. Це необхідно для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

 

За адресою по вулиця Чорновола,9 розміщується військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону Західного регіону України, поруч - недобудований житловий комплекс, що зводить будівельна компанія «Continental Development».

 

За даними кадастрової карти, вказала ділянка на Чорновола перебуває у державній власності облдержадміністрації. Її цільове призначення -  для розміщення та постійної діяльності Збройних Сил України, що відносить її до категорії земель оборони. 

 

Земельна ділянка на кадастровій карті 

 

Тепер військова прокуратура звернулася до міської влади з прохання надати дозвіл на розроблення детального плану території, для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вулиці Чорновола, 9. Відповідне питання розглядатиме виконавчий комітет.

 

Нагадаємо, раніше Івано-Франківська облдержадміністрація погодила будівництво Національній академії внутрішніх справ України комплексу житлових та громадських споруд, по вулиці Національної Гвардії, 14В. 

 

За вказаною адресою знаходиться ділянка державної форми власності, площею 0, 71 га. Територія відноситься до категорії земель житлової та громадської забудови. Згідно даних кадастрової карти, її цільове призначення - для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

 

Територія на вулиці Національної Гвардії, 14В

 

Як писало Побудовано в Франківську, своїм розпорядженням ОДА дозволила академії змінити цільове призначення земельної ділянки. Однак на другому пленарному засіданні, що відбулося 20 січня, Івано-Франківська міська рада відмовилась надати дозвіл на розробку детального плану території для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вулиці Національної Гвардії, 14В.

 

На початку січня 2017 року, департамент містобудування, архітектури і культурної спадщини видав Національній академії внутрішніх справ містобудівні умови на обмеження на будівництво багатофункціонального комплексу споруд громадського призначення.

 

Натомість, засідання виконавчого комітету, яке відбулося 30 січня, прийняло доволі резонансне питання - скасувати містобудівні умови та обмеження забудови вказаної земельної ділянки.

 

Згодом стало відомо, що Івано-Франківська обласна прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом початку самочинного будівництва по вулиці Національної гвардії, 14В.