Цьогоріч на Франківщині інспектори виявили понад 700 порушень вимог земельного законодавства

З 1 січня 2018 року Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області здійснило 1100 перевірок дотримання вимог земельного законодавства.

За результатами перевірок виявлено 727 порушення вимог земельного законодавства. При цьому 352 особи було притягнуто до адміністративної відповідальності та 3 особи до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, повідомляє прес-служба Управління. 

 

Також Управління перевірило 5 Державних лісових підприємств на території області. У підсумку вдалося встановити 3 факти порушення вимог земельного законодавства. 

 

Найбільш "популярними" порушеннями на Прикарпатті залишаються: самовільне зайняття земельних ділянок державної форми власності; нецільове використання земельних ділянок як приватної так і комунальної власності; зняття родючого шару ґрунту без спеціального дозволу.

 

Загалом, порушенням норм земельного законодавства в області, державі завдано шкоди у розмірі 2 500 000 грн. Станом на сьогодні,  порушниками сплачено понад 950 000 грн добровільно (142 особи). Щодо решти, проводяться заходи примусового відшкодування шкоди в судовому порядку.