Вартість оренди житла на Новий рік: українцям назвали ціни

Українці уже на повну планують, як провести новорічні свята. Багато з них вважали за краще відзначити цю подію не в своїх квартирах, а за межами рідного міста.

На відміну від іноземців, які в подорожах найчастіше віддають перевагу хостелам і готелям, далеко не всім українцям вони припадають до смаку або гаманцю. Тому розумною альтернативою в цьому плані стала оренда квартир і будинків. Така тенденція обумовлена ​​тим, що зняти, наприклад, апартаменти в центрі міста набагато дешевше, ніж знайти такий же готель з пристойними умовами, особливо, коли мова йде про великі компанії мандрівників, пише UBR.

 

Найпопулярнішими напрямками для зустрічі Нового року в українців, як не складно здогадатися, є Київ, Львів, Одеса та, звичайно ж, популярні гірськолижні курорти на Заході України.

 

За словами голови комітету Асоціації фахівців з нерухомості України Едуарда Бразаса, найбільшою популярністю користуються квартири в центрі міста поблизу популярних туристичних локацій. Тому спальні райони попитом серед мандрівників не користуються. Вони скоріше віддають перевагу житлу в центрі за $50-70 на добу.

 

Подбати про проживання на новорічні свята варто вже зараз, кажуть експерти. Станом на початок листопада, більше половини будинків і квартир по осудним цінами вже заброньована. Наприклад, на сайті Dobovo.com на новорічну ніч в Києві вже зайняті 73% квартир, у Львові - 97%, в Одесі - 81%.

 

«Бронювати квартиру на Новий рік краще заздалегідь - за 2-3 місяці, але, якщо цей момент упущений, тоді краще дочекатися останніх чисел грудня, так як напередодні свята багато власників будуть знижувати ціни на квартири, якщо на них буде маленький попит. Але це працює тільки в разі Києва і Одеси », - зауважив співзасновник і операційний директор компанії Dobovo.com Дмитро Малахов.

 

Чим ближче Новий рік, тим швидше ростуть ціни на житло. І якщо ті ж хостели завжди можна знайти починаючи від 100 грн на добу, то квартири і будинки в високий сезон найчастіше в два рази дорожче звичайного. Тому, якщо спланувати свій відпочинок заздалегідь, можна трохи заощадити, але на великі поблажки від власників розраховувати все одно не доведеться.

 

«У новорічну ніч ціни у всіх містах будуть залежати від декількох умов, а саме: віку орендаря, кількості людей, запланованого заходу (просто пожити, влаштувати свято або провести вечірку) і страхового депозиту за майно. При оренді на 3-5 днів новорічного періоду, ціна буде нижчою, а при оренді тільки на одну ніч з 31 на 1-е вартість може бути завищена в 2-3 рази в порівнянні з періодами на 3-5 днів», - розповіла адміністратор сайту Svitrent.com Ольга.

 

Наприклад, середня вартість квартири в центрі столиці біля метро в цьому році обійдеться приблизно в 1-1,5 тис грн за добу. Але потрібно бути готовим, що власники житла зазвичай не здають на свята свої квартири і будинки менш, ніж на 2-3 дні.

 

В Одесі житло обійдеться на новорічні свята трохи дешевше - приблизно за 800 грн на добу вийде зняти цілком пристойну квартирку недалеко від моря. Але тут апартаменти бронюються ще активніше, ніж в столиці, так що тим, хто хоче Новий рік «з видом на море» варто поквапитися.

 

Ризикують не встигнути запастися житлом і любителі львівської кави. На новорічні свята тут зайнято вже близько 80% квартир. І це, незважаючи на те, що вартість оренди тут деколи навіть вища, аніж у столиці. Більшість квартир тут обійдуться в 2 тис грн на добу і вище. Та й в цілому Львів в цьому році став на порядок популярніше. Тому не рідкісні випадки, коли власники, користуючись ажіотажем, женуть свої цінники вгору.

 

Недешево обійдеться цього року і лижний відпочинок. Але тут є варіанти. Якщо, наприклад, на Буковелі навряд чи вийде знайти щось дешевше 2 тис грн, то ось в сусідніх селах - цілком. Кілометрів за 20 від лижних трас вже можна без зусиль відшукати пристойний котедж за 900 грнна добу з людини. Але робити це доведеться самому.

 

Як зазначив директор компанії ARPA Real Estate Михайло Артюхов, ріелтори дуже рідко працюють в сфері подобової оренди житла - це сірий ринок, на якому правлять бал, в основному, приватники. Тому, якщо вдаватися до послуг агентств - це тільки збільшить вартість пошуку. Легше і дешевше буде звернутися до популярних сайтів з онлайн-оголошеннями.

 

Правила новорічної оренди житла:

Користуватися для пошуку квартири або будинку спеціалізованими сайтами;

з посередниками і ріелторами оренда обійдеться тільки дорожче;

для економії варто потурбуватися про пошук житла за кілька місяців;

з вас можуть зажадати передоплату;

перед поїздкою не завадило б навести довідки про місто і місцях, які ви плануєте відвідати для вибору оптимальної локації для оренди.