В Україні запустили онлайн реєстрацію декларації про готовність об'єкта будівництва

Державна архітектурно-будівельна інспекція спільно з Державним агентством з питань електронного уряду за підтримки ОБСЄ запустила послугу реєстрації декларації про готовність об'єкта будівництва до експлуатації онлайн.

Про це повідомив голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев на брифінгу в Києві, пише УНІАН.

 

«Сервіс надасть можливість громадянам, без черг і усуваючи можливість корупції, подати декларацію онлайн», - сказав він.

 

За словами Кудрявцева, послуга для громадян України буде безкоштовною. У свою чергу, голова Держагентства з питань електронного уряду Олександр Риженко, присутній на брифінгу, зазначив, що введення нового онлайн-сервісу є частиною комплексної програми електронізації держпослуг в сфері будівництва.

 

«Це вже сьома за рахунком електронна госуслуга у сфері будівництва. Тепер громадяни можуть розпочати і завершити будівництво об'єктів (I-III категорії), оформляючи необхідні документи онлайн», - зазначив Риженко.

 

При цьому координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба, також присутній на брифінгу, підкреслив, що організація перебірлива у виборі проектів для надання підтримки, однак нова онлайн-послуга дозволить значно спростити пересічним громадянам отримання держпослуг.

 

«Звичайно, електронні послуги не можна розглядати як вичерпний засіб у боротьбі з корупцією. Але в той же час, електронні послуги у сфері будівництва дозволять громадянам взаємодіяти з державними органами більш якісно», - сказав Верба.