В Україні розробили новий закон про оренду

Фонд державного майна України розробив і передав до профільних міністерств проект закону «Про оренду державного та комунального майна», згідно з яким оренда буде здійснюватися виключно через електронні аукціони, скасовується необхідність отримувати додаткові дозволи в різних органах управління, а сам процес оренди зменшиться до 45 днів з нинішніх 145 днів.

Як повідомили у ФДМУ, за новим законом, орендар самостійно визначатиме суб’єкта оціночної діяльності, інформація про об’єкт оренди буде розміщена на офіційному сайті і не зажадає ніяких запитів, а кожні 3 роки буде проходити актуалізація вартості.

 

«Процес виглядатиме так: формування переліку об’єктів із наступним оприлюдненням, оцінка об’єкта потенційним орендарем, рецензування звіту про оцінку, оголошення та прийом заявок, перевірка учасників та аукціон», – повідомили у відомстві.

 

Такий порядок передачі об’єктів державної та комунальної власності в оренду буде як для єдиних майнових комплексів, так і для окремих об’єктів нерухомого та рухомого майна.

 

За матеріалами УБР