Стартував сезон бронювання квартир на Новий рік: шахраї активізувалися


В Україні стартував сезон бронювання квартир і готельних номерів на новорічні свята. І на цю тему негайно активізувалися шахраї.

 

Обіцяють бюджетно і недалеко від центру, а після отримання авансу або не відповідають на дзвінки, або заселяють в жахливі умови.

 

Бронює самостійно і заздалегідь – киянка Лілія Чемоданова за рік буває мінімум в 6 країнах світу.

 

На Новий рік поїде в Європу. Втім, такою досвідченою була не завжди. Згадує, як кілька років тому, в чужій країні виявилася в приміщенні "без зручностей".

 

"Не було там якихось вимог, щоб все було оллінклюзив. Виглядала вона зазвичай, два нормальних ліжечка, там якась поличка, столик. Говорилося про те, що є душ, туалет. Зрештою виявилося, що душ і туалет знаходяться в лазні. І о 9.30 ранку я не могла потрапити в туалет, вибачте, бо це був чоловічий день в лазні", – розповідає Лілія.

 

Тепер, щоб не потрапити в біду, відстежує рейтинги і читає відгуки на спеціалізованих сайтах. Втім, оцінку можуть штучно "накрутити", як в одну, так і в іншу сторону. Перевірений варіант – поради друзів, які були там особисто. Або житло, підібране в туристичному агентстві.

 

Денис Антіпанов, заступник директора туристичної компанії: "Людина повинна розуміти, що якщо вона їде на Новий рік, то потрібно буде розщедритися практично у два рази більше. Не може тур коштувати 300 доларів, щоб полетіти на тиждень, як це шукають туристи. Ось на сайті ми побачили таку цікаву ціну. У підсумку скрізь є підступ".

 

Ризик є і для тих, хто шукає на Новий рік квартиру – попереджає ріелтор Роман Вараниця. Пропозицій на ринку небагато, тому в гонитві забронювати хоча б попередній перегляд – ризикуєте бути обманутим.

 

Дуже часто шахраї можуть скористатися тим, що знижують трошки ціну, активізуються саме в момент високого попиту, ажіотажу. І дуже часто люди потрапляють на гроші, довірившись ціною.

 

Сегодня