В Україні хочуть дозволити школи в житлових будинках

Так звані "вбудовані" навчальні установи можуть допомогти вирішити проблему нестачі освітньої інфраструктури в містах.

 

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розглядає можливість дозволити в державних будівельних нормах (ДБН) проектувати в житлових комплексах вбудовані школи, повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе.

 

"Мінрегіон зараз розглядає таке питання – дозволити проектувати початкові школи, вбудовані в житлові будинки (на кшталт дитячих садків, норма про які вже міститься в оновлених ДБН, які наберуть чинності з 1 жовтня)", - написав Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

 

01_179

 

За його словами, міністерство планує чітко прописати у вимогах до вбудованих шкіл необхідний рівень шумової ізоляції, інсоляції, пожежної безпеки, рекуперації, висоту стель, наявність спортзалу тощо.

 

"В Україні є велика нестача шкіл і дитсадків, особливо у великих містах, в центральних районах. З 1 жовтня набувають чинності оновлені ДБН, які містять норму про можливість проектувати невеликі дитсадки, вбудовані в житлові будинки. Проектування за аналогічним принципом невеликих початкових шкіл – це компроміс, який дійсно може вирішити важливу соціальну проблему", – зазначив заступник міністра.

 

Нагадаємо, з 1 вересня в Україні змінилися будівельні норми. Зокрема, нові правила забудови вводять "блакитні лінії", що обмежують висотність, "зелені лінії", що регулюють будівництво в зелених зонах, "жовті лінії", які обмежують висоту будівель біля основних доріг і магістралей в населених пунктах особливої важливості для безпечної евакуації.

 

Сегодня