В Україні 3000 недобудов: Шмигаль розповів про процес реформування ДАБІ


В Україні є близько 3 тисяч об’єктів, які потребуватимуть ухвалення окремих рішень щодо їхнього введення в експлуатацію.

 

Про це у п’ятницю, 7 серпня, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час круглого столу на честь Дня будівельника.

 

“Сьогодні залишаються корупційні моменти в сфері прийняття в експлуатацію. На жаль, не всі учасники ринку зацікавлені у створенні робочих місць і сплаті податків. Дехто хоче зірвати куш і залишити за собою руїни. На жаль, такі речі нас іще переслідуватимуть. В Україні є низка об’єктів, за нашими оцінками, близько 3 тисяч, які потребуватимуть ухвалення окремих рішень із введення їх в експлуатацію”, – сказав він.

 

Для цього також потрібно буде окремо розробляти план дій, додав Шмигаль.

 

Процес реформування Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ) перебуває на завершальній стадії, зазначив очільник уряду.

 

“Ми сьомий місяць перебуваємо в процесі реформи, на мою думку, одного з найбільш корумпованих органів – ДАБІ. З боку уряду все, що можна було зробити, ми зробили. Наступний крок за Верховною Радою. Хочеться, щоб ринок був залучений у процес ухвалення рішення депутатами. Напрацьований законопроєкт, мабуть, вимагатиме незначних корективів. Ми готові їх робити”, – заявив Шмигаль.

 

Прем’єр-міністр наголосив, що це має бути “правильне, зручне для ринку рішення, яке унеможливить корупцію”.

 

За матеріалами УНІАН