В «МЖК Експрес 24» поділилися секретами вибору житла

Переваги та недоліки вторинного житла і новобудов. МЖК Експрес 24 ділиться секретами вибору житла.

Покупка житлової квартири непросте завдання, яке вимагає часу, сил та звісно ресурсів. Купити нерухомість у Івано-Франківську можна як на вторинному ринку, так і у забудовників. Більшість покупців впевнені, що на вибір впливає тільки наявна сума коштів, проте чи завжди все залежить від грошей? Житло в Івано-франківську як вторинне, так і нове має свої плюси та мінуси.

 

Переваги новобудов

Купити квартиру в новобудові вигідно як через особливості власне квартири, так і цілого будинку. Зокрема власник отримує:

  • Нові та надійні комунікаційні системи будинку та квартири (нова сантехніка, електропроводка, тощо), а це – безпека;
  • Використання в будівництві сучасних та безпечних матеріалів;
  • Як правило, просторий двір або/та паркінг;
  • Квартира в новобудові має більші можливості для перепланування.


Тепер кілька слів про ціни. Двокімнатна квартира в новобудові середнього рівня без ремонту вартуватиме близько 500 000 грн або 20 000 доларів, ціна за квадратний метр починається від 9 000 грн. Купити нерухомість в елітних новобудовах, які пропонують дворівневі квартири дещо дорожче, ціни можуть доходити і до 25 000 грн за квадратний метр, а загальна вартість до мільйона і більше гривень. Вартість житла можна знизити, якщо укладати договір з забудовником ще на етапі зведення комплексу.

 

Актуальні та економічно доцільні на даний момент пропозиції від:

ЖК Мілленіум у м. Івано-Франківськ;

ЖК по вул. Національної гвардії у м. Івано-Франківськ.

 

Переваги вторинних квартир

Вторинне житло теж має певні переваги, проте їх не багато:

  • Можливість відразу заселитись, без проведення ремонту (хоча, як правило, нові власники воліють переробити все на свій смак);
  • Розвинута інфраструктура з магазинами, лікарнями, та громадськими місцями;
  • Наявність пропозиції в будь-якому районі.

 

Вторинний ринок пропонує непогані квартири в Івано-Франківську, ціни на які сильно коливаються. Незбалансованість цифр зумовлена тим, що вторинне житло продається в більшості випадків з ремонтом, якість і вартість якого може відрізнятись, а також бажанням власника. Двокімнатна квартира з повним ремонтом вартуватиме приблизно стільки ж, скільки аналогічне житло в новобудові без ремонту – 20 000 доларів, проте при вмінні торгуватись і наявності достатнього часу на пошуки, вартість можна знизити на кілька тисяч.

 

Підсумок

Якщо ви вирішили купити квартиру в Івано-Франківську то ми рекомендуємо нове житло. Ціни на вторинному ринку і Івано-франківських новобудовах середнього рівня не надто відрізняються (по факту доплатити доведеться тільки за ремонт), а от переваг у нових квартир набагато більше. Окрім того новобудови здатні запропонувати більше різноманіття планувань, а покупку житла можна здійснити на етапі забудови або у розстрочку, що рідко пропонують власники вторинних квартир.

 

Контакти БК "МЖК Експрес 24"

  • м. Івано-Франківськ, вулиця Січових Стрільців, 58
  • телефон: +380 (342) 77-60-27
  • телефон/факс: +380 (342) 77-77-50
  • е-mail: Mgk-24@ukr.net

сайт: www.mgk.if.ua