В міській поліклініці №5 відкрили капітально відремонтований операційний блок

В міській поліклініці №5, що на Привокзальній, відкрили капітально відремонтований операційний блок.

Зі слів головного лікаря закладу Ольги Савчук, коли поліклініка перейшла до міського управління, належної операційної тут не було.  Це був кабінет хірурга та операційна-перев’язочна.

 

«Всі оперативні втручання повинні проводитись в абсолютній антисептиці. Відповідно до санітарних норм не можна виконувати операції в тому самому приміщенні, що й перев’язки. Операційну кімнату та маніпуляційну ми відділили за допомогою пластикових перегородок. Також закупили весь інструментарій, нове обладнання, негатоскоп, меблі, лампи новітнього зразка для знезараження повітря, які можуть працювати за присутності людей. Ремонт здійснили коштом бюджету розвитку, а устаткування закупили за рахунок спецфонду закладу», – наголосила Ольга Савчук.

 

Також вона підкреслила, що колектив поліклініки бере на себе відповідальність за стан приміщень і це чудово. Зокрема, кошти, які лікарі зароблять відповідно до угод з різними підприємствами (йдеться про платні медичні огляди), вкладають у розвиток закладу, нові інструменти, як-от у випадку з операційною.

 

Лікар-хірург поліклініки №5 Богдан Кондрин, розповів, що нове приміщення було вкрай актуальним. Тут виконують операції так званої малої хірургії. Ті випадки, коли хворий не потребує стаціонару і може самостійно приходити на перев’язки.

 

Це видалення доброякісних пухлин шкіри та підшкірної клітковини, гнійні процеси шкіри та підшкірної клітковини, гнійні процеси на пальцях, врослі нігті, доброякісні пухлини сполучної тканини та різні маніпуляції, ін’єкції.

 

За день з такими ураженнями звертається понад 30 пацієнтів. Не відмовляють нікому, однак коли захворювання не в компетенції поліклініки виписують направлення у стаціонар.

 

Планами про ремонт в медичних закладах поділився міський голова Руслан Марцінків: «Найближчим часом готуємось відкрити нові рентген-кабінети в МП №3 та №5. На капітальні ремонти медзакладів цьогоріч виділили 20 млн грн та окремо кошти на обладнання. Не знаю, наскільки вдасться втілити всі задуми, але хочемо, аби франківці відчули якісні зміни в медицині. І щоб наші поліклініки були не просто місцем, де виписують довідки, але й таким, де надають якісну допомогу».