В Івано-Франківську визначили кращі ОСББ і будинкові комітети. Фото

Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради провів міський огляд-конкурс на кращий будинковий комітет, краще об’єднання співвласників багатоквартирного будинку.

В конкурсі взяли участь зареєстровані будинкові, територіальні комітети, об’єднання співвласників багатоквартирного житла, розташовані на території міста.

 

Протягом майже двох місяців Департаментом приймались документи на конкурс. В результаті було подано 16 заяв з матеріалами для участі в огляд-конкурсі: 2 будинкових комітети та 14 ОСББ.

 

За результатами об’їзду конкурсантів було виділено ряд фаворитів. Саме по них було чітко видно колективну роботу мешканців будинків та особистий вклад керівника.

 

Так серед органів самоорганізації населення (будинкових комітетів) комісією було наголошено на великому обсязі робіт, які було проведено в житловому будинку №11 на вул. Івана Миколайчука (керівник –Ровенко Ольга Іванівна). Серед самих масштабних робіт – виконання утеплення будинку в цілому та благоустрій території. При спілкуванні стало зрозуміло, що керівництво змогло на якісному рівні організувати контакт із мешканцями, забезпечити належний контроль за виконанням робіт та утриманням будинку.

 

Члени комісії також відзначили роботу та громадську діяльність керівника будинкового комітету ОСН «Будинковий комітет на вул. Степана Бандери, 12» (керівник Турусова Олена Валентинівна).

 

В категорії «краще об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» члени комісії одноголосно поділили призове місце між створеними у 2016р. ОСББ «Станіславський дім» на вул. Шевченка, 9 (керівник Почишок Марія Дмитрівна) та ОСББ «Китайська стіна, 54» на вул. Гната Хоткевича, 54 (керівник Іванюк Оксана Ярославівна). В будинках 1981-го та 1875-го років забудови керівники організували та провели досить великий об’єм робіт. При цьому мешканці і самі докладають багато зусиль до благоустрою.

 

Зазначимо, що ОСББ «Південне» постійно бере участь в цьому конкурсі і кожного року підтверджує якість обслуговування будинку та прибудинкової.

 

Таким чином, за результатами засідання конкурсної комісії було визначено наступних переможців:

1. За перше місце в номінації «Кращий будинковий комітет» - будинковий комітет на вул. Івана Миколайчука, 11 (керівник Ровенко Ольга Іванівна) - в розмірі 4000 грн. та ОСН «Будинковий комітет на вул. Степана Бандери, 12» (керівник Турусова Олена Валентинівна) – в розмірі 4000 грн.;
2. За перше місце в номінації «Краще об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» - ОСББ «Станіславський дім» на вул. Шевченка, 9 (керівник Починюк Марія Дмитрівна) - в розмірі 10000 грн. та ОСББ «Китайська стіна, 54» на вул. Гната Хоткевича, 54 (керівник Іванюк Оксана Ярославівна) - в розмірі 10000 грн.

 

За проведену роботу щодо залучення мешканців до спільного вирішення питань благоустрою території та утримання будинку нагородити подяками міського голови та грошовими преміями:
1. ОСББ «Південне» на бульварі Південному, 33 (керівник Богаченко Ярослав Костянтинович) - в розмірі 5000 грн.;
2. ОСББ «Сучасне життя» на вул. Заклинських, 13 (керівник Михайлик Тетяна Ярославівна) - в розмірі 5000 грн.;
3. ОК «Житлово-будівельний кооператив «Смерічка» на вул. Івана Павла ІІ, 9 (керівник Король Наталія Семенівна) - в розмірі 5000 грн.;
4. ОСББ «Драгоманова, 12» на вул. Драгоманова, 12 (керівник Зембіцька Наталія Анатоліївна) - в розмірі 5000 грн.;
5. ОСББ «Арка-вали» на вул. Грушевського, 40 (керівник Заник Дмитро Степанович) - в розмірі 2000 грн.