Івано-Франківськ підпише меморандум щодо відведення землі під будівництво сміттєпереробного комплексу

Таке рішення прийняли на позачерговій сесії Івано-Франківської міської ради.

На території Івано-Франківської міської ради планують збудувати сміттєпереробний завод. Вже на найближчій сесії винесуть на затвердження рішення про підписання Меморандуму про співпрацю між міською радою, Міністерством оборони та Івано-Франківською ОДА, інформує прес-служба МВК. 

 

Попередньо про це говорили на виконавчому комітеті міської ради. Для реалізації цієї мети планують виділити 10 га землі. Міський голова Руслан Марцінків наголосив, що питання досить складне, але водночас - необхідне. Адже завод слугуватиме не тільки місту, але й усій області.

 

З цього приводу працювала робоча група на чолі з першим заступником міського голови Миколою Вітенком та народним депутатом Анатолієм Матвієнком. Клопотали про виділення землі як область, так і місто.

 

"Цей Меморандум - це спільний крок, до нього нам доводилося довго йти. Ми зверталися до Міністерства оборони України, щоб виділити ділянку для спорудження заводу. Адже зараз земля перебуває у власності ДП "Івано-Франківського військового ліспромкомбінату", - пояснив Вітенко.

 

Згідно з Меморандумом землю мають передати на постійне користування місту. У свою ж чергу міська рада зобов'язана сприяти вирішенню житлових питань військовослужбовців.

 

"Ми розуміємо, що для уникнення сміттєвої катастрофи, потрібно реалізовувати відповідні програми. І місто рухається в цьому напрямі. Вже зараз у тестовому режимі працює сортувальна лінія на території Полігону, а у найближчий вівторок офіційно її відкриємо. А наступним амбітним планом є спорудження сміттєпереробного заводу", - прокоментував Марцінків.

 

Також міський голова нагадав, що для організації якісної роботи сортувальної лінії є потреба у працівниках, адже вакансії й далі відкриті. Тож закликав усіх, хто у пошуках роботи звертатися до керівництва ТПВ «Полігон» за детальною інформацією.