В Івано-Франківську планують утеплити понад 30 садків та шкіл

Такий план ставить перед собою міська раді на 2019 рік. Комплексну енергетичну модернізації навчальних закладів виконають в межах співпраці з міжнародною компанією НЕФКО.

Кредитний та грантовий договір з фондом Івано-Франківськ підписав ще 2016 року. Тоді на вигідних умовах місто отримало кредит та 1 млн євро гранту.

 

Як зазначив перший заступник міського голови Микола Вітенко, робота з міжнародними організаціями справа не з простих, адже передбачає складні погоджувальні процедури, які значно затягують час. Тому лише під кінець цього року вдалось розпочати практичні роботи в межах договору. Зараз активно триває утеплення фасаду ДНЗ №16 «Сонечко», що на вул. Короля Данила.

  

Крім нового фасаду садок отримає також індивідуальний тепловий пункт, нову вентиляційну систему для кухні. Раніше тут замінили вікна на енергозберігаючі, але не всі. Тепер завдяки програмі встановлять решту. Це один з 9 навчальних закладів, які комплексно модернізуємо цього та наступного року. Паралельно готується документація ще для 9 садків та 10 шкіл міста.

  

«Ми не тільки утеплюємо фасади, мова йде про комплексну енергетичну модернізацію закладів. Більшість з них віком понад 20 років, тому можна уявити, наскільки застарілою є їхня база Тільки в співпраці з міжнародними організаціями можемо добитись значного ефекту в таких складних, проте актуальних для міста питаннях. Адже від НЕФКО ми отримали грант у розмірі 1 мільйона євро і вигідний кредит для того, щоб зробити наші школи та садки теплими й затишними», - зауважив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.