В Чернієві незабаром відкриють новий дитячий садок

Будівництво дитсадка-довгобуда у селі Черніїв, що неподалік Івано-Франківська нарешті підходить до завершення. Урочисте відкриття планують вже у грудні.

Про це розповів сільський голова Чернієва Богдан Грейда, пише Бліц-Інфо

 

"Якщо все буде добре з фінансуванням та завершенням робіт, то вже 19 чи 22 грудня наш дошкільний заклад офіційно відкриє двері для дітей. Трохи бракує часу, але хочемо встигнути. Вже є призначений директор садка, яка підбирає працівників, бо хочемо встигнути до Миколая", - зазначає війт.

 

За словами Грейди, дитячий садок у селі будували десять років, бо весь час бракувало коштів. Відтак, активно роботи йшли лише останні два, бо отримали значне фінансування з держбюджету - близько 12 мільйонів гривень. Також цьогоріч мільйон гривень виділила обласна рада з обласного бюджету.

 

Загалом, дошкільний заклад, що вже отримав назву "Мрія", розрахований на 50 дітей, а це 4 групи. Втім, як каже голова, у черзі вже понад сотня малюків.

 

Тож відкриття "Мрії" у селі чекають з нетерпінням, адже зараз батьки змушені возити малюків у франківські садочки, або залишати на бабусів-дідусів. 

 

Слід зазначити, також на грудень 2018 заплановано відкриття дошкільного закладу у селищі Лисець.