Уряд розпочав виплату зекономлених взимку субсидій

Цьогоріч із заявами на монетизацію частини зекономлених газових субсидій вже звернулися 1 мільйон 127 тисяч домогосподарств і майже 21 тисяча сімей, які використовують для опалення електрику.

Середня сума так званої премії за зекономлений взимку газ становить близько 700 гривень, все залежить від заощаджених у вигляді субсидій кубів газу. Першими розпочали виплати управління соціального захисту населення у Київській та Хмельницькій області, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА. 

 

На початку опалювального періоду кожен, хто подав до 1 вересня відповідну заяву, отримає від Уряду грошову винагороду за «розумне» споживання енергоресурсів.

 

Громадяни, які з поважних причин не встигли подати заяву до органів соціального захисту населення, ще можуть це зробити до 1 листопада поточного року.

 

Нагадаємо, під монетизацію підпали зекономлених домогосподарствами еквівалент вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовувався для опалення, або 100 кубів газу.

 

Минулоріч готівкові виплати за зекономлені енергоресурси у вигляді субсидій отримали 1 мільйон 755 тисяч українських родин.