Українські банки поновили видачу «теплих кредитів» для ОСББ

Держенергоефективність уклала додаткові угоди із Приватбанком та Укргазбанком на співфінансування виділених Урядом 380 млн грн на «теплі кредити» для ОСББ.

Держенергоефективності укладено додаткові договори про співпрацю із ПриватБанком та Укргазбанком на співфінансування виділених Урядом 380 млн грн для утеплення. Про це повідомляє прес-служба Агентства.

 

За розрахунками Держенергоефективності у 2019 році ще близько 3 тисяч ОСББ, а це понад 230 тис. сімей, зможуть: залучити до 1 млрд грн «теплих кредитів»; отримати до 70% відшкодування із держбюджету та додаткові компенсації із місцевих бюджетів; економити 50% і більше на комунальних послугах; підвищити вартість квартир в утепленому будинку в середньому на 30%. «Тому вже зараз, шановні голови ОСББ, подавайте заявки в Укргазбанк і ПриватБанк із готовими проектами на утеплення багатоповерхівок», – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

 

Також Сергій Савчук попросив керівників місцевих органів влади розглянути можливість збільшення фінансування місцевих програм здешевлення «теплих кредитів» на користь громад. Ми раніше писали, що 14 місцевих бюджетів виділили ще 24 млн грн на співфінансування «теплих кредитів». Загалом у регіонах на програми енергомодернізації житла виділили вже 170 млн грн.

 

Джерело