Україна та Словаччина тісніше співпрацюватимуть в будівельній сфері

Асоціації будівельних інженерів двох країнпідписали меморандум про співпрацю.

27 листопада 2017 року у Києві підписано Меморандум про взаєморозуміння між «Міждержавною гільдією інженерів консультантів» (МГІК) і Словацькою асоціацією інженерів консультантів (SACE). За документом, підписанти зобов’язалися сприяти заохоченню і розвитку взаємних контактів членів своїх організацій в Україні та Словацькій Республіці.

 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

 

Серед інструментів — проведення заходів щодо створення і постійного розширення мережі ділових зв’язків. Обидві сторони підтвердили зацікавленість в активізації співробітництва у  реалізації проектів в сфері будівництва.

 

IMG_7127

 

«Можна по-різному сприймати рамкові угоди. Для когось це можуть бути просто декларації, для нас – це вікно можливостей. Коли кажу «для нас», то маю на увазі усіх зацікавлених у розвитку української будівельної галузі. Вона, щоб дійсно якісно будувати свою країну, мусить бути конкурентоспроможною і цікавою для інвестицій. А основою для її розвитку є нормативно-правова база, яку маємо спільно удосконалювати, спрощувати і робити зрозумілою для всіх гравців будівельного ринку, в тому числі і зовнішніх. І в цьому, як ми розраховуємо, допоможуть нам наші партнери. Щоправда, і нам є чим поділитися в плані досвіду і знань», — сказав Олександр Непомнящий — президент Громадської спілки “Міждержавна гільдія інженерів консультантів”.

 

Президент Словацької асоціації інженерів консультантів (SACE) Владислав Янота наголосив, що така співпраця буде взаємовигідною.

 

IMG_7110 

 

«У кожного свій досвід і своє бачення можливого подальшого розвитку галузі і її секторів. Але їх синергія дає кожному можливість подивитися на якісь речі під іншим кутом і прийняти правильні для себе рішення. Ось чим важливе налагодження такої співпраці», — сказав Владислав Янота.

 

Підписання Меморандуму відбулося в рамках круглого столу “Досвід взаємодії  інжинірингових компаній  з органами влади та міжнародними організаціями інженерів консультантів під час реалізації проектів міжнародних фінансових організацій” за участі представників Мінрегіону, українських проектних організацій, будівельних інститутів, громадських галузевих спільнот.