У центрі Франківська хочуть облаштувати чотири підстанції, які стануть арт-об'єктами

У рамках партнерських взаємин між міською владою та АТ "Прикарпаттяобленерго" вчора у мерії відбулася зустріч двох сторін з питань актуалізації Меморандуму про співпрацю, який був підписаний на початку року.

Під час зустрічі обговорили ряд проблемних питань. Одним із них є відновлювальні роботи щодо заміни 48 пошкоджених кабельних ліній 0,4 кВ. Прискорення робіт ускладнюється через відтік кваліфікованого персоналу на заробітки.

 

Тому наразі прийнято рішення, що у першу чергу ремонтуватимуть найбільш критичні дільниці.

 

Спільних дій потребує питання наведення порядку поблизу трансформаторних підстанцій у спальних районах міста, де мешканці облаштовують стихійні смітники, а також більш суворих дисциплінарних покарань щодо розміщення реклами на електричних опорах.

 

Також енергетики звернулися з проханням підтримати рішення на сесії міської ради щодо відведення земельних ділянок для розташування чотирьох розвантажувальних підстанцій у центральній частині міста, що у свою чергу покращить якість електропостачання, підвищить потужність і створить умови для підключення нових споживачів.

 

У планах керівництва енергопостачальної компанії ці підстанції з допомогою місцевих художників перетворити в артоб’єкти, які стануть окрасою міста і цікавими фотолокаціями для туристів. Наявним вдалим прикладом є підстанція на площі Міцкевича позаду медакадемії.