У Мінрегіоні хочуть заборонити зміну форми балконів історичних будівель

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе пропонує заборонити змінювати форму балконів і встановлювати кондиціонери на фасадах історичних будівель в усіх містах України.

Ми писали раніше, що у Київській міській раді зареєстровано рішення щодо заборони змінювати форму вікон, балконів і встановлювати кондиціонери на фасадах історичних будівель.

 

У свою чергу, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе підтримав цю ідею та закликав інші міста України доєднатися до цієї ініціативи. 

 

«Нарешті в Києві скажуть «ні» горе-балконам та кондиціонерам, які спотворюють фасади! Дуже позитивно сприйняв новину, що у Києві пропонують заборонити змінювати форму вікон, балконів і встановлювати кондиціонери на фасадах історичних будівель. У Київраді зареєстрували таке рішення. І дуже сподіваюсь, що місцеві депутати за це проголосують, адже це давно очікуваний і важливий крок до цивілізованого містобудівного планування і вигляду нашої столиці. Це потрібно запроваджувати не лише в Києві, а й по всій Україні!», – повідомив Парцхаладзе.

 

Він підкреслив, що такої практики самостійного скління та зміни форми балконів та вікон немає в жодній країні Європи. І навіть звичайні житлові хрущовки і сталінки, які не є зовсім привабливими, при збереженні свого єдиного стилю фасаду виглядають акуратніше та краще. Крім цього, хаотичне скління і прибудова балконів в житлових будинках є дуже небезпечним для жителів і звичайних перехожих.

 

Тому що у більшості випадків ці будівельні роботи виконуються на власний розсуд, без дозволів, правильних прорахунків і в цілому розуміння в будівництві. 

Парцхаладзе нагадав, що з 1 жовтня 2018 року в Україні діє нова зміна у державні будівельні норми щодо проектування житлових будинків, якою дозволено скління балконів та лоджій вище 3-го поверху при проектуванні нових та реконструкції існуючих житлових будинків.

 

Джерело