У Львові знесли ще одну незаконну будівлю

У Львові 6 травня на проспекті Чорновола, 67б знесли два поверхи незаконної забудови. Демонтувати споруду мав сам забудовник за рішенням суду. Але через його бездіяльність, за справу взялася виконавча служба.

Суд щодо незаконної забудови тривав з 2007 року, тому за цей час її постійно перепродавали. Лише у 2016 році Вищий господарський суд ухвалив рішення про її знесення.

 

Виконавча служба почала роботу о 6 годині ранку і вже через дві години практично повністю знесла будівлю.

 

Зауважимо, мерія Львова видала дозвіл на будівництво на цій вулиці тимчасового павільйону ще у 2004 році. Проте, замість нього збудували капітальну двоповерхову споруду.

 

За даними Zaxid.net, незаконну споруду збудувало ТОВ "Старий лицар", власницею якого є Галина Сарновська. Власники незаконної будівлі переконують, що мають на неї право власності, і вже збираються позиватися до суду через знесення.

 

Чому таких випадків не так багато, як всім би хотілось? Бо ми діємо виключно в рамках закону, і зносити такі будівлі можемо лише після рішення суду. Суд конкретно по цій будівлі тривав з 2007 року. Ця історія як і знесення 7-поверхівки минулого місяця – наша чітка позиція і сигнал всім – краще, навіть, не починати будувати поза законом. Втратите все,

– наголосив Садовий.

 

 

Джерело