Дві фірми захотіли збудувати біогазовий завод на Франківському сміттєзвалищі

У КП "Полігон" 2 лютого відбулося розкриття пропозицій конкурсу на виконання дегазаційних робіт на полігоні твердих побутових відходів поблизу села Рибного. Йдеться про встановлення там обладнання, яке перероблятиме біогаз на електроенергію.

Очільник комунального підприємства та голова конкурсної комісії Юрій Мороз розповів, що оголошуючи цей конкурс, ставили перед собою три мети. Перша – екологічна: при накопиченні відходів відбувається накопичення газів, які шкодять довкіллю, це потрібно усунути, пише Галка.

 

Друга – на полігоні немає електроенергії, користуються сонячними батареями, а для запровадження сортувальної лінії, що планується у травні, потрібна електрика.

 

Третя ціль – економічна, адже кошти від встановлення дегазаціної установки підуть на розвиток підприємства.

 

Дві фірми подали документацію на конкурс – це "ЛНК" (з головним офісом у Києві) та "Clear Energy" (Чернігівська область).

 

Члени комісії розпакували конверти з документи та перевірили, чи є всі необхідні. Опрацювавши подані матеріали, пізніше прийматимуть рішення щодо переможця конкурсу.

 

У документах "ЛНК" члени комісії не побачили необхідної довідки. Але представник підприємства сказав, що натомість подали інші з аналогічною інформацією.