У Кабміні уточнили, що можна переплановувати у квартирі, а що — ні

В Україні дозволили перепланування квартир, але без втручання в огороджувальні та несучі конструкції, а також інженерні мережі постачання.

Про це у прямому ефірі «Радіо НВ» розповів віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, інформує прес-служба Мінрегіонбуду.

 

"В Україні дозволили перепланування квартир, але без втручання в огороджувальні та несучі конструкції, а також інженерні мережі постачання. І це не означає, що не буде контролю за такими роботами. Управитель, управляюча компанія або житлово-експлуатаційні контори мають контролювати дотримання вимог під час перепланування», – йдеться в повідомленні.

 

Віце-прем’єр-міністр пояснив, що технічний паспорт визначає не тільки несучі конструкції будівлі, а й інженерні мережі, які обслуговують всі квартири. При вертикальній розводці - це стояки водопостачання і водовідведення, тепло і газозабезпечення.

 

«Технічний паспорт будинків знаходиться або в ЖЕКу, або в управителя. Люди, у яких викликатимуть занепокоєння такі роботи у сусідів, мають звертатися до вищеперерахованих структур», — зазначив Зубко.