У Івано-Франківську тепловики завершують реконструкцію котельні на вулиці Медичній

Наближаються до завершення роботи з модернізації та реконструкції котельні, що на вулиці Медичній, 17.

Під час першої частини модернізації, було встановлено два сучасні сталеві водогрійні жаротрубні котли потужністю 820 КВт кожний італійської фірми «Riello», забезпечена автоматизована безпека та регулювання котлів, а також встановлено італійські автоматизовані пальники цієї ж фірми.

 

Вони гарантують найбільш ефективне та економічне спалювання блакитного палива, що дуже важливо в нинішні часи. Сьогодні ці новітні котли вже працюють у штатному режимі.

 

В Івано-Франківську модернізували котельню за кошти ЄБРР. Паралельно із цим, відповідно до плану модернізації котельні, вже змонтовано і здійснено прив’язку до водяних і газових магістралей сучасного твердопаливного водогрійного котла виробництва котлозаводу «Крігер», який працюватиме на деревинній трісці.

 

Потужність котла - 800 КВт. Процес паливоподачі буде автоматизовано за принципом «рухомого дна». За якістю процесу спалювання деревинної сировини слідкуватиме система очистки димових газів з приладами вимірів СО, NOx, O2, та вмісту пилу у димових газах із системою їх очистки.

 

Передбачена гідравлічна система золовиділення для розвантаження та транспортування донної золи. Котел забезпечений системою автоматизації, контролю та системою подачі палива.

 

На сьогоднішній час ведуться роботи з підготовки котла до пуско-налагоджувальних операцій, а паралельно в новозбудованому приміщенні майданчика з підготовки деревинної сировини ведуться роботи зі встановлення агрегатів автоматизованої паливоподачі, так зване «рухоме дно».

 

Пуск твердопаливного водогрійного котла дасть можливість суттєво зменшити використання природного газу при виробництві теплової енергії та гарячої води для таких соціальноважливих об’єктів обласного центру як державний онкологічний диспансер та обласна психоневрологічна лікарня №3.

 

Нагадаємо, що ці роботи проводяться в рамках співпраці підприємства із Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).