У Франківську приватна фірма планує збудувати твердопаливну котельню на землі Теплокомуненерго

В Івано-Франківську по вулиці Симоненка підприємство «Енергозбереження ІФ» планує встановити твердопаливну котельну на території ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

На сесії Івано-Франківської міської ради, яка відбувалася 21 жовтня, депутати надала дозвіл товариству з обмеженою відповідальністю «Енергозбереження ІФ» на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі площею 0,2202 га по вулиці Симоненка, 3А.

У рішенні йдеться, що земля буде використана для встановлення модульної твердопаливної котельні.

До слова, на цю ділянку поширюється право земельного сервітуту. Згідно закону, зміст права земельного сервітуту полягає в тому, що власник (користувач) однієї земельної ділянки має право на обмежене користування суміжною земельною ділянкою з метою усунення недоліків своєї ділянки.

Справа втому, що ТзОВ «Енергозбереження ІФ» просить за згодою надати їм частину земельної ділянки, яка перебуває у постійному користуванні державного міського підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

За вказаною адресою по вулиці Симоненка, 3 розташована земельна ділянка площею 1,4876 га, правом власності на яку володіє ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго». Припускаємо, що саме на частину цієї території претендує «Енергозбереження ІФ».

Згідно цільового призначення земельна ділянка відноситься до земель промисловості.

Довідково:

ТзОВ «Енергозбереження ІФ» отримало реєстрацію у серпні 2016 року. Основний вид діяльності - постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря. Керівник підприємства – Мандюк Костянтин Олегович. Розмір статутного капіталу – 300000,00 грн.