У Івано-Франківську обговорювали перспективи розвитку будівельної галузі

Кафедрою будівництва та цивільної інженерії Університету Короля Данила було проведено засідання круглого столу «Перспективи розвитку будівельної галузі».

«Ріст будівельної галузі неминуче викликає економічний ріст у країні і виникнення необхідних умов для розв’язання багатьох соціальних проблем. На сучасному етап і розвитку маємо усі можливості говорити про конкурентоспроможність цієї галузі», – розповідає заступник директора департаменту, начальник управління регіонального розвитку будівництва, містобудування та архітектури Роман Мочерняк.

 

Головною проблемою для обговорення слугувало дослідження загальних та специфічних особливостей розвитку будівельної галузі України; обґрунтування пропозиції по вдосконаленню та реорганізації галузі для підвищення її глобальної та регіональної конкурентоспроможності, а також вплив та наслідки формування позабюджетних інвестицій.

 

Мирослава Шевчук, заступник завідувача кафедри будівництва та цивільної інженерії, наголошує: «З розвитком будівельної галузі будуть розвиватися: виробництво будівельних матеріалів і відповідного обладнання, машинобудівна галузь, металургія і металообробка, нафтохімія, виробництво скла, деревообробна і фарфоро-фаянсова промисловість, транспорт, енергетика тощо. І, вочевидь, як ніяка інша галузь економіки, будівництво сприяє розвитку підприємств малого бізнесу, особливо того, який спеціалізується на оздоблювальних і ремонтних роботах, на виробництві та встановленні вбудованих меблів, тощо».