У Франківську знайшли нове призначення для приміщень колишньої молочної кухні

На місці колишньої молочної кухні у приміщенні по вулиці Незалежності, 36 буде центр освітніх інновацій.

Там панують організовувати різноманітні виставки, втілювати навчальні проекти та майстер класи для дітей. Посадовці навіть думають про вивчення східних мов.

 

У міській раді порахували, що послуг молочної кухні в Івано-Франківську потребує невелика кількість сімей, тому відновлювати заклад в іншому приміщенні не планують.

 

Передбачається, що центр освітніх інновацій перебуватиме на балансі міської ради та використовуватиметься для потреб дітей, громадських організацій та піклувальних рад, йдеться у сюжеті канал 402. 

 

Нагадаємо, молочну кухню закрили в 2011 році через незадовільний стан приміщень. В 2014 році міська влада хотіла по-тихому передати об’єкт у приватну власність. На захист закладу стали прикарпатські матері, які вимагали від влади відновити роботу «молочки».  Згодом приміщення по вулиці Незалежності, 36 внесли до переліку об'єктів заборонних для приватизації. В лютому цього року секретар міської ради Оксана Савчук заявила, що приміщення колишньої молочної кухні відремонтують та влаштують там центр інновацій для дітей.