У Франківську збудують Кришталевий Собор Матері Божої Ласкавої

Маленька дерев’яна церковця св. Івана Хрестителя на протязі цих років стала місцем зустрічі тисяч людей зі справжнім Чудом.

Мешканці міста і паломники з далеких земель назвали це неймовірне місце “Церквою в Якій Сповнюються Мрії”. Така народна назва цієї мініатюрної святині. Тут запах дерева, єднаючись із запахом кадила, підносив серця до Найдорожчої Післанниці Христа, яка не полишивши Неба, прийшла до кожної людини, інформує Бліц інфо.

 

У 2016 р. Святіший Отець Франциск, вивчивши чуда за посередництвом Чудотворної Ікони Матері Божої Ласкавої Станиславівської, відновив на базі храму св. Івана Хрестителя, давнє Відпустове Місце, яке існувало у Станиславові (теперішньому Івано-Франківську) з 1777 р., надавши нові дати Повних Відпустів.

 

Втім, за словами настоятеля храму, все частіше і частіше, паломники стоять на вулиці, під палючим сонцем і рясним дощем, холодним вітром і липким снігом, не маючи можливості під час богослуження зайти до святині через велику кількість людей.

 

"Дванадцять років тому, Бог, як часто Він це любить робити, кардинально змінив мою мрію, місію і ціль мого життя. Спочатку Він мене повернув із Західної Європи в Україну. А потім Він подарував мені Свою Маму. Слава Ласкавої Богородиці давно вже переросла розміри маленької дерев’яної будівлі і так, як це було, в далекому 1742 р. виникла потреба будувати новий храм. Це моя мрія — збудувати храм відповідний величі Чудотворної Ікони", - розповідає настоятель о.Володимир Вінтонів.

 

Тому, за благословенням Митрополита і Архієпископа Івано-Франківського Кир Володимира (Війтишина) розпочалось будівництво Маріїнського Відпустового Центру, головною окрасою якого має стати унікальний Кришталевий Собор Матері Божої Ласкавої Станиславівської.