У Франківську розробили програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі

В Івано-Франківську, місцева влада взялася розв’язуватиме житлові проблеми. Для цього планує збільшити обсягів індивідуального житлового будівництва в сільській місцевості.

Днями виконавчий комітет прийняв «Програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення «Власний дім» на 2017-2020 роки на території Івано-Франківської міської ради».

 

Реалізація програми здійснюватиметься насамперед, шляхом завершення недобудов та спорудження індивідуальних житлових будинків за рахунок власних коштів забудовників.

 

При цьому, забудовники матимуть вможливіть отримати пільгові кредити, адже фінансування програми здійснюється за рахунок коштів державного, обласного та міського бюджетів.

 

За прогнозами чиновників, всього до програми буде залучено близько 1 200 тис грн.

 

Отримувачами пільгових кредитів можуть бути громадяни, які постійно проживають, будують індивідуальне житло в сільській місцевості і працюють в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях сільського господарства, інших господарських формуваннях, що функціонують у сільській місцевості, соціальній сфері села, а також на підприємствах, в установах та організаціях переробних і обслуговуючих галузей агропромислового комплексу, навчальних закладах, закладах культури та охорони здоров’я, розташованих у межах міста Івано-Франківська.