У Франківську обговорили долю підвалів Ратуші


28 січня в Івано-Франківську відбулося засідання консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при Управлінні архітектури, дизайну та містобудівної діяльності.

 

На події йшлося про продовження робіт з пристосування та реставрації будинку Ратуші на вулиці Галицькій, 4а – його планують відкрити для людей, пише ГК.

 

Головний архітектор підвального приміщення в Ратуші Володимир Кочмар розповів, що певні перекриття у підвалі виконані неправильно. Крило, яке виходить на палац Потоцьких, планують зробити для залу урочистих подій. А крило, яке виходить на вулицю Галицька, має вміщувати у підвалі Ратуші конференційний зал.

 

Начальник відділу з питань охорони культурної спадщини Володимир Ідак каже, що всі три крила, які є на Ратуші, сконструйовані по-різному.

 

Додає, що там, де були камери, планують зробити експозиції або ж музей. Вікна, які замуровані мають “відкрити”, щоб було світло. Планують встановити й скляний ліфт. Також у підвал буде ще один вхід.

 

Володимир Кочмар розповів, що перед тим, як почати складати проєкт, щодо того, яке має бути приміщення у підвалі – дослідили всі конструкції які є на Ратуші.

 

Стіни планують зробити із цегли. Підлоги, які є в арештантських камерах також хочуть робити із цегли. З інженерного боку передбачили вентиляційну теплову машину, опалення – повітряне. Дощову та побутову каналізацію робитимуть заново. Освітлення також планують змінювати.