У Франківську на даху одного з цехів заводу "Промприлад" заховали автомобіль (ФОТО)

Завод  «Промприлад» знаходиться у самому центрі Івано-Франківська. Його територія знаходиться у межах вулиць Андрія Мельника – Академіка Сахарова – Євгена Коновальця – Січових Стрільців. По сусідству із ним розмістився університет права ім. Короля Данила Галицького.

З вікон навчального закладу можна добре розгледіти територію самого заводу. Зокрема, на даху однієї із виробничих будівель франківець розгледів покинутий автомобіль. Відповідну світлину у мережі Фейсбук опублікував журналіст Тарас Волошин.  

  

Звичайно, тут же у коментарі дописувач почав цікавитися у який спосіб і головне навіщо хтось висадив автомобіль на дах цеху, та ще й на території заводу. Та як видно на фото, авто там знаходиться вже давно.

 

 

 

Довідково. Історія заводу розпочалась понад 100 років тому, коли об’єдналися три підприємства -  фірма «Край» (1905 р.), вагономеханічний завод В. Майора (1914 р.) та фірма «Фама» (1920 р.). У радянські часи завод спеціалізувався на приладобудуванні, виготовляв автоматику та промислові лічильники газу роторного типу. Пізніше розпочався випуск товарів народного вжитку - парасолі, автомобільні решітки, деталі для легкових автомобілів, тощо.

 

На початку 90-х він стає відкритим акціонерним товариством, а вже у 2012 році завод перейменовано на публічне акціонерне товариство «Івано-Франківський завод «Промприлад».

 

Свого часу територію заводу приватизував інвестбанк «Кінто». Відтоді її поступово розпродували по частинам. Зокрема, у 2013 році адміністративний корпус заводу і ряд інших будівель разом із земельною ділянкою був проданий фірмі «SoftServe».

 

Навесні минулого року тему постіндустріальних просторів підняли активісти платформи «Тепле місто». Разом із школою урбаністики «СANactions» та ГО «Ґараж Ґенґ» вони презентували проект «Майбутнє промислових зон на території Івано-Франківська», взявши за основу «Промприлад». Проектанти показали своє бачення розвитку заводу орієнтуючись на світовий досвід. Основна ідея – мінімальне втручання в інфраструктуру промзони та збереження існуючих будівель.